söndag 24 mars 2013

Horrible bosses

Nu tänkte jag prata lite om en film jag såg för ett tag sen som hette Horrible bosses. Inlägget kommr innehålla spoilers men ta det lugnt jag gör er en tjänst. Nu slipper ni se denna smyg (eller är det ens smyg!?) sexistiska film. Här är i alla fall trailern till att börja med.




Det handlar om tre hemska chefer. Två manliga och en kvinnlig. Det var lite som att de tänkte åå en kvinnlig chef ja men bra då har vi fyllt upp jämstäldhetskvoten så då är allt vi gör efter det lugnt. Lite som argumentet: men vadååå varför gnäller ni ni får ju vara med nu. Ja men på vilka villkor?

I alla fall så är alla dessa chefer hemska på olika sätt så hemska så deras tre av deras anställda vill mörda dem. Första manliga chefen förvägrar ena killens befodran och nästintill sadistisk. Den andra manliga chefen tar kokain och bryr sig inte om firman. Den kvinnliga är sexgalen och antastar den tredje killen hela tiden.

Den enda kvinnliga karaktären som säger mer än hej är alltså sexgalen. Det känns lite väl unket då kvinnor ofta förpassas till rollen som sexig och snygg. Annars får en inte vara med och leka med dem stooooora killarna. Ett så tydligt exempel på att kvinnor bara får vara en kropp inte en hjärna. Hon får under hela filmen egentligen bara vara en sexig kropp medan killarna får vara något mer de får tänka emr agera mer osv.

I slutet dör de båda manliga karaktärerna och på så sätt löser sig allt för två av kollegorna. Vad händer då med den kvinnliga chefen? Jo hon har sex med en man och sen löser sig allt <3333 Att hennes problem löstes så lätt, bara lite sex. Medan de manliga cheferna var tvungna att dö för att det skulle ordna sig. Men kvinnors problem är ju aldrig lika svåra att lösas som mäns. Oups glömde det. Hela poängen blir lika tjatig som folk som säger att feminister egentligen bara inte har fått en kuk i sig på ett tag :)))))

Behöver jag säga att filmen är gjord av vita medelålders män. Läste att det ska komma en uppföljare också. Kan vi snälla bestämma att vi inte ser den.


Tack och hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar